Actualitat

NOTÍCIES 2011

Novembre

El diumenge sis de novembre va sortir un nou equip d’oftalmòlegs format per la Dra. Ana Rodrigo i el Dr. Jorge Lorenzo en direcció a Mekele. Tenien previst estar a St. Louise Eye Clinic fins al 20 de novembre.

Els desitgem una bona estada, segurs de que el seu treball aportarà com sempre, una mica més d’esperança a un poble tant necessitat .

Ànims i fins a la tornada.

Ja es aquí l'equip de l'Ana Rodrigo i el Jorge Lorenzo. Han treballat molt i estan molt contents de l'ambient que han trobat, han utilitzat el nou Yag Laser que ja el tenim instal·lat.
La gent de St.Louise esperen amb impaciència el proper equip.

Octubre 2011

Hem estat uns dos mesos sense que cap equip de metges es desplacès a Etiòpia, però la tardor es presenta molt activa.
Del 2 d'octubre van a MEKELE tres oftalmòlegs (Dr.Julian Garcia Sanchez, Dr Ignacio Vinuesa, Dra Mº Jose Vinuesa) i una infermera (Sra Maria Jesus Andres) i tenen previst estar-hi fins al 17 d'octubre, treballaran a St. Louise Eye Clinic.

17 JUNY- 5 JULIOL

Del 17 de juny a 5 de juliol varem anar tres oftalmòlegs: Inma Alonso (Burgos) Elvira Lopez (Alcazar de San Juan) i Julio de la Cámara (Barcelona) i l' infermera Pilar Delás (Barcelona), a més, a més, tres dels principals col·laboradors de PROYECTO VISIÓN: Pepa Martinez de Cabanyes, Josep Riulas i Yolanda Casiriain. També, com en Vito Mariella, hem treballat a fons i hem pogut gaudir de l' inauguració del nou hospital.

FANTÀSTIC

El día 3 de juliol varem inaugurar el nou Hospital Oftalmològic a Quiha Tigré (Etiòpia) construït per Proyecto Visión. Va esser un acte emotiu, alegre i a la vegada seriós. Marca un abans i un després per a Proyecto Visión.
Eren presents representants de l'ONG Anglesa Vision Aid Oversee (VAO), que junt amb la ONG nord-americana Himalaya Cataract Project cooperen en aquest ambiciós projecte que permetrà augmentar l'assistència oftalmològica als malats del Tigré.
¡Tot el poble va celebrar-ho amb joia!

La mateixa celebració va incloure la graduació de 10 nous OMA,s (Ophthalmic Medical Assistance).Viva la cultura oftalmològica del Tigré.

Aquets estudis han estat finançats per el Govern del Tigré i Proyecto Visión

El conjunt de l' Escola Oftalmològica de Quiha, i el nou hospital, constitueixen el centre més rellevant d'Etiòpia en Oftalmologia. 
Fotos

Maig 2011

Durant la segona quinzena de maig de 2011, el Dr.Vito Mariella va treballar en el centre d' Embidolo i a la St. Louise Eye Clinic a Mekelle.

ASSEMBLEA ANUAL de P. VISIÓN

El passat 8 d'abril va tenir lloc la celebració de la assemblea anual de Proyecto Visión en el saló de actes del Col·legi del Sagrat Cor (Diputació) de Barcelona.

D' aquí volem agrair al centre la gentilesa que té amb P.Visión al cedir un cop més las seves instal·lacions.

L' assemblea va esser tot un èxit de participació .A més a més per primera vegada, vàrem poder compartir un sopar fred entre tots els assistentes que ho desitjaren en el menjador de la pròpia escola . Aquesta nova manera de finalitzar l'assemblea ens va permetre poder intercanviar opinions i poder relacionar-nos encara més entre tots els assistents.

El càtering el va preparar una empresa, dedicada a la formació i reinserció social (SALTA );certament l'experiència va ésser molt bona.

MEMÒRIA

Ultima circular per a socis i amics Hospital de QUIHA

mes....

Ja tenim en funcionament el primer Yag Laser d' Etiòpia a St. Louise Eye Clinic. MEKELE

COL·LABORACIONS

Un cop mes ,un dels nostres socis celebra el seu 60 aniversari i ha decidit que els presents que se li ofereixin siguin aportacions econòmiques per Proyecto Visión .
MOLTES GRACIES

UN PASEIG PER SANT LOUISE EYE CLINIC
Equips de Treball Planning per al 2011

UNA HISTORIA EMOTIVA

 

El passat mes de febrer l’equip d’oftalmòlegs de Sevilla van conèixer a un infermer de l’hospital de Quiha que, cec d’un ull, de cop i volta va patir un desprendiment de retina a l’altre ull i havia quedat totalment cec. Va demanar a les doctores si a España podrien fer alguna cosa per ell i sense esperar resposta va anar a un oftalmòleg d’Addis Abeba que encara va agreujar el seu estat.
Quan el següent equip estava treballant a Mekelle, Aserat, va tornar a la Clínica en situació desesperada.
Es va telefonar al Dr. Rodríguez Infante de Barcelona, especialista en retina.
Es van fer el tràmits necessaris a l’Ambaixada Española.
El dia 31 de març Aserat i la seva dona van arribar a Barcelona.
El dia 2 d’abril el Dr. Rodríguez Infante i el Dr. Garcia Arumí el van operar.
El dia 3 d’abril Aserat ja hi veia.
El dia 21 d’abril tornaven cap a Etiòpia, entusiasmats, emocionats i agraïts
L’equip de P.V. va quedar satisfet del resultat de l’esforç de tots.

Trobada a Medina del Campo

(Valladolid)

Aquest cap de setmana tindrà lloc a Medina del Campo (Valladolid) una trobada de pares amb nens etìops adoptats. Es reuneixen un cop a l’any per compartir experiències i han convidat a P.V. a ser-hi. Hem acceptat amb molt de gust.

Proyecto Vision estarà representada pell Dr. Julio de la Camara, la Sr. Pilar Delàs de Barcelona i el Dr. Francisco Javier Jiménez i la Dra.Inmaculada Alonso de Burgos

PROYECTO VISIÓN A LOGRONYO

VISION MUNDI ja fa sis anys que organitza cada dos anys unes Jornades Internacionals. Aquest any s’han dut a terme els dies 27, 28,29 d’octubre a Logroño como es fa de forma habitual.
En aquestes jornades es convoca a les associacions dedicades a la cura de la visió en els paisos en vies de desenvolupament. Aquest any coincidint amb les jornades es va fer la reunió de la junta directiva de la SOCIEDAD ESPAÑOLA CONTRA LA CEGUERA EN PAÍSES EN DESARROLLO (adherides a aquesta entitat actualment hi ha dotze organitzacions de tot l’estat espanyol)


Aquest cop van participar a la trobada de Logronyo oftalmòlegs de Proyecto Visión de Sevilla, Burgos, Valencia, Ciudad Real i Barcelona ¡deu oftalmòlegs i una anestesista! quatre d’ ells presentaren temes d’un gran interès per la seva experiència al Tigré (la nostra àrea d'actuació a ETIÒPIA).


Al tercer congrés internacional celebrat a Logroño varen assistir oftalmòlegs d’ África, Centre América i Sud América i va servir per posar de relleu las necessitats més urgents en aquests països i per conèixer la forma més efectiva de cooperar.

Proyecto Visión ha constatat que la seva forma de treballar i col•laborar amb ETIÒPIA coincideix plenament amb les directrius essencials definides en les jornades. Això ens dona seguretat en la nostra feina.

ETIÓPIA: el túnel del tiempo.

http://www.rtve.es/alacarta/videos/buscamundos/buscamundos-

etiopia-tunel-del-tiempo/1264717/

Ahir divendres 2 de desembre a les 22:05 a la TV 2 en el programa “Buscamundos” -Viajes por la vida- varen donar un reportatge d'una hora sobre el Tigray. Un fantàstic reportatge en el que es veu la realitat del país. Vam poder escoltar a l 'Angel Olaran de Wukro parlant sobre la seva feina, a la Maite Pastor metge de Proyecto Visión i es va veure sobre el tereny, el lloc en el que treballem.
Us invitem a dedicar-hi una estona

FORMACIÓ

Properament iniciarem un nou curs de OMA (Ophthalmic Medical Assistance) a l'escola de Quiha, que com tots sabeu va construir Proyecto Visión i que va donar al Health Bureau.
Proyecto Visión finança els estudis a cinc dels estudiants d'aquest Master Oftalmològic.

HAMBRUNA

Com tots sabem al països de la banya d'Africà hi ha una necessitat imperiosa d'aliments per poder alleugerir la fam en aquests països, es per això que us facilitem el numero de la CC/ 2100 2878 69 0200697441 d'una organització amiga que treballa directament amb les germanes de Teresa de Calcuta a Etiòpia. Es una manera d'unificar esforços per un objectiu comú.

ACTES

CÓRDOBA

El 22 de novembre de 2010 es celebrà en el Col·legi de Metges de Córdoba una presentaciò de Proyecto Visión en las jornades de SOLIDARITAT per part de la Dra. Amparo Berral en què s'aconseguiren 4568.60 € de recaptació. Tot un ÉXIT

VISIBILITAT de PROYECTO VISIÓN a CORDOBA a L’ANY 2011
Dra. AMPARO BERRAL YERON

Març 2011.- Participació a la II Exposición Fotográfica Medicos y ONGs organitzada per l’”Oficina de Cooperación y desarrollo de la Fundación Colegio de Médicos de Córdoba” al pati barroc de la diputació de Cordoba (Palacio de la Merced)

Abril 2011.- Participació a la taula rodona sobre “ONG Médicas” que es va celebrar a l’ermita de la Candelària organitzada per l’oficina de cooperació i desenvolupament de la Fundación Colegio de Médicos de Córdoba.

Octubre 2011.- Participació a la taula rodona organitzada per la Societat de metges de medicina familiar i comunitària de Córdoba mentre es celebrava el Congreso de Médicos de Familia.

Novembre 2011.- Conferencia “Nuevo Hospital en Etiopia de Proyecto Visión, una historia de superación” dins el cicle de conferencies de la Fundación Bodegas Campo a l’Ermita de la Candelaria.

Novembre 2011.- Organització de la “II Fiesta de la Solidaridad” al Restaurant Torre la Barca de Córdoba amb uns beneficis de 3.523 € destinats a P.V.

Novembre del 2011.- Participació a l’assignatura optativa “Medicina y sociedad” de la Facultat de Medicina Córdoba.

Article a la revista del Colegio de Médicos de Córdoba sobre “Nuestro Hospital y nuestra actividad en Etiopia”.

ACTIVITATS CULTURALS

ANDALUCIA SE MUEVE

mes....

Cada any es realitzen diversos tipus de activitats culturals amb la finalitat de recaptar fons per subvencionar les activitats que duem a terme a Etiòpia.
El any 2008 ARS TUNAE, realitzà un concert en el Palau de la Música de Barcelona.

També al 2008 va tenir lloc una exposició amb donacions de pintura i escultura d' artistes sevillans que es celebrà a Sevilla.
En tots dos esdeveniments l'èxit va esser total .

En el 2010, una nova exposició de quadres va ésser presentada un cop més a Sevilla.

La exposició Luz a África, en la seva segona edició, va ésser inaugurada en la "Casa de la Provincia" en la nit del dijous 18 de novembre de 2010.
La exposició va esser inaugurada per diferents personalitats, com són: el rector de la universitat Pablo de Olavide, la representant de la Diputació de Sevilla, la nostra representant de Proyecto Visión Sur,Beatriz Ponte i com última mestra de cerimònies vàrem tenir el plaer de tenir entre nosaltres a María Galiana, artista i professora de gran prestigi que va voler col·laborar en la inauguració.

Volem agrair de tot cor a tots els assistents a la inauguració, i a tots aquells que, encara que no hi fossin presents, han fet possible que l'exposició sortis endavant.