Actualitat 2016

ÚLTIMES NOTÍCIES 21-11-2016

ST LOUISE EYE CLINIC

El darrer equip del 2016-11-30

El darrer equip del 2016-11-30
Tot i les noticies que ens van arribar sobre la situació política a Etiòpia i altres dificultats d'última hora, ens complau fer-vos saber que a la primera quinzena del mes de novembre, va poder anar a Mekelle el Dr. Ignacio Vinuesa i l' infermera Concepció Garcia. Els hi agraïm la seva bona disposició i esforç. El resultat de la seva feina ha estat molt positiu perquè varen poder atendre molts pacients que esperaven la seva arribada.
Estem contents de comentar-vos que tot i el que hem dit anteriorment, segons ens ha explicat l'equip que acaba de tornar i la pròpia Sister, la situació a Mekelle és totalment normal i segura per els que vagin a treballar-hi.

BETESEB

Asociación de familias de niños adoptados en Etiopía

Agraïm a l'Associació BETESEB que, com és habitual els darrers anys torni ha col.laborar amb nosaltres amb la seva aportació econòmica.
Aquest donatiu cobreix una part de les despeses de desplaçament i ajuda alimentària d'alguns malalts sense recursos que arriben a la Clinica.

ST LOUISE EYE CLINIC Segon equip de 2016

 

Des del passat dia 16 de maig el Dr. TOMAS MARTI HUGUET està treballant a la St Louise Eye Clinic per tirar endavant l'activitat prevista a la clínica en companyia del nostre Cataract Surgeon Mr Berhano, que segueix desenvolupant el seu magnífic treball amb admirable competència i professionalitat, realitza intervencions de cataractes, mentrestant el Dr. Tomàs Marti pot dedicar fonamentalment la seva atenció a altres intervencions mes complexes, que per la seva patologia necessiten una major especialització mèdica.

ST LOUISE EYE CLINIC Primer equip de 2016


El proper dia 30 d'abril el Dr. Vito Mariela es desplaçarà a la Ste Louise Eye Clinic per reiniciar les activitats de la Clínica.
Hem d´esmentar que, en cap moment, la Clínica ha deixat de funcionar amb normalitat gràcies a Mr. Berhano, el cataract surgeon que ha continuat atenent a molts pacients.
El Dr. Vito Mariela tindrà una llista important de pacients per atendre. Totes les patologies que el Mr. Berhano no ha pogut resoldre.
A partir de l'estada del Dr. Vito tornem a reprendre la normalitat.

ST LOUISE EYE CLINIC

REPRENEM L'ACTIVITAT

Per motius administratius ens hem vist obligats a suspendre les activitats dels nostres equips durant sis mesos.
Les autoritats etíops exigeixen que els professionals de la salut tinguin un permís de treball especial encara que col.laborin com a voluntaris. Això a suposat una sèrie de tràmits administratius complicats lents i economicament costosos que han endarrerit el procés.
Actualment ens han concedit quatre permisos i en tenim nou en tràmit.
Així pel que queda del 2016 podrem enviar cinc equips i reprendre la normalitat.

SEGON PREMI TEAMING CSI 2016 Per a PROYECTO VISION

A finals del mes de gener , l'entitat " Consorci Sanitari Integral" ens va comunicar que ens havien concedit el SEGON PREMI de la convocatòria de projectes solidaris TEAMING CSI 2016.
Volem agrair la confiança i el reconeixement que això suposa per el nostre treball a ETIOPIA.
MOLTES GRACIES.

-

VIDEO: HOSPITAL ADIGRAT ABRIL 2015

UNA MANERA ORIGINAL DE COL·LABORAR AMB PROYECTO VISION

Uns amics que es casen comparteixen amb els seus invitats l'alegria d'un gest solidari amb Proyecto Visión

http://www.doctoraberral.com/blog.html

Pla de viabilitat pel trienni 2017-2020.


Seguint els acords presos a l'Assemblea de P.V. , s'ha elaborat un pla de viabilitat per el trienni 2017-2020. Aprovat per la Junta Directiva, ens permetrà segui treballant amb garanties suficients.
El pla de viabilitat ha estat acceptat per la St. Louise Eye Clinic i hem firmat un acord de col.laboració per a tres anys. Això ens garanteix la viabilitat econòmica del projecte per aquest període.

DESFIBRIL·LADOR I PULSIOXIMETRES

Hem comprat un nou desfibril·lador i dos pulsioximetres per a la Clínica de St Louise.
Així aconseguirem augmentar la seguretat davant possibles situacions d'emergència

REPTES PER AL 2016

Problemes administratius.
Des de finals de l'any passat estem immersos en la renovació i la regularització de la documentació professional, per tal d'obtenir els permisos de treball, de cada u dels professionals que formen els nostres equips.
És un procediment lent i car però imprescindible per poder treballar legalment a la St. Louise Eye Clinic. La despesa econòmica dels quinze permisos obtinguts fins ara ha estat realment important.

Calendari.
Aquest any, a més de la dificultat habitual de coordinar les dates dels integrants dels diferents equips, ha resultat molt complicat poder-se adaptar a les necessitats i possibilitats de la Clínica. Tot plegat ha fet que es reduís el número d'equips desplaçats a la St. Louise durant aquest 2016.

Participació de Proyecto Vision a Poderver

És una Federació d'ONG de tot Espanya per la prevenció de la ceguesa, formada per 11 ONG, de Catalunya (3), Madrid, País Basc, Andalusia, Galicia, Múrcia, Aragó, Castilla la Mancha, La Rioja.
El dia 12 d'octubre, dia Mundial de la ceguesa, es va celebrar al Caixa Fórum de Madrid la presentació de la nova etapa de Poder Ver apadrinats per l'escriptora Júlia Navarro.
L'objectiu d'aquest etapa és aconseguir una més gran sensibilització respecte als problemes de ceguesa i fer que Poder Ver tingui una visibilitat dins de la societat i als mitjans de comunicació i es puguin conèixer la feina i els resultats aconseguits a diferents països del món.

Participació de Proyecto Vision

V Jornada de Cooperación:
El Clínico en el Mundo
“Medicina sin Fronteras”

“Cooperación oftalmológica en Etiopía”


Dr. Enrique Santos Bueso, Oftalmólogo.

Unidad de Neurooftalmología, HCSC.

Propera Assemblea Anual

Dia 22 d'Abril de 2016 a les 19:30 al Col·legi Sagrat Cor C/ Diputació 326 de Barcelona

ASSEMBLEA ANUAL


A l'assemblea anual celebrada el passat dia 22 d'abril, es varen aprovar per unanimitat la gestió i els comptes del 2015 i el pressupost del 2016.
Es va obrir un debat sobre la necessitat d'adaptar Proyecto Visión a una societat en canvi que requereix nous reptes, noves necessitats i també un relleu generacional.
Tenim un any per reflexionar y trobar la manera d'afrontar aquests nous reptes. Haurem de tenir respostes clares i s'hauran de presentar a l'Assemblea per a la seva aprovació.

ACTES

ACTIVITATS CULTURALS