MES Actualitat

 

ÚLTIMES NOTÍCIES 20-04-2012


Resum de la tasca realitzada a dia d'avui

Benvolguts,
Aprofitem la convocatòria de l’Assemblea per explicar-vos alguns detalls a tots aquells que no pugueu venir.
Fa uns dies han tornat de Mekelle els companys que durant un mes han estat treballant a la Ste. Louise Eye Clinic i discutint amb el Regional Heath Bureau del Tigray sobre el futur de la cooperació. Dos equips formats per tres oftalmòlegs i una infermera, més un equip anterior format per dos oftalmòlegs, una anestesista i una infermera han realitzat 450 intervencions de cataractes, glaucomes i estrabismes. Esperem que quatre equips més es desplacin aquest any a Mekelle i superarem les 1000 intervencions.
Aquestes noticies son bones però resulten clarament insuficients quan es viu la realitat del país La crisis dels països desenvolupats la pateixen molt més aquestes societats, la repercussió de les retallades a la ajuda humanitària ha incrementat notablement la pobresa, situació que es viu molt en els quiròfans on es dramàtic veure l’estat en que ens arriben els pacients. En aquest context, crida l’atenció la Ste. Louise Eye Clinic, que sempre està neta, ben dotada i amb un equip de professionals locals que fan perfectament la seva feina.

Per tant, no ens hem de sorprendre davant el nou mapa d’assistència oftalmològica que el Regional Health Bureau del Tigray ha portat a terme responsabilitzant a la nostra clínica de 13 departaments o voredas, aproximadament la tercera part del Tigray i que comporta l’assistència d’un milió i mig de persones.
Aquesta activitat suposa la necessitat de molt material i medicaments que P.V. com a principal sponsor no arriba a cobrir. Intentem que la Clinica sigui el més auto sostenible possible, però l’absoluta pobresa del 85% dels nostres pacients ho fa totalment impossible. Per aquest motiu, busquem organitzacions o particulars que vulguin col.laborar amb nosaltres perque conjuntament puguem acomplir aquest objectiu que es difícil però es pot aconseguir i, certament, val la pena.

Hi ha una organització “Life of the World” que amb bona intenció ha ofert al govern etíop la seva col.laboració pel que fa a la formació d’OMA´s, titulació instaurada per P.V. fa deu anys i amb la que s’han graduat 68 estudiants. Varem comunicar a “Life for the World” que ens semblava un error duplicar la cooperació en una mateixa activitat i també varem fer saber al Govern el nostre desacord . Tots els implicats varen admetre l’error i varen prometre solucionar el problema. En les converses mantingudes aquests dies a Quiha ens hem assabentat que aquest any a l’escola s’havien matriculat 20 alumnes en comptes de 10 que era el que haviem establert, per tant suposem que l’organització austríaca continua duplicant el pressupost i la direcció de l’escola ha decidit duplicar el numero d’alumnes per tal de rebre dos subvencions. El fons del problema es que formar 20 alumnes es quasi impossible per un equip de les característiques de Quiha i creiem que no hem d’afavorir aquesta actitud.

El Health Bureau, ens ha demanat que intentem desenvolupar un altre centre per operar a pacients amb cataractes perquè ells no tenen recursos per ampliar aquesta activitat. Hem estudiat la seva demanda i tenint en compte la actitud de la Facultat de Medicina de Mekelle respecte al nostre compromís i la duplicitat de recursos que reben, estem pensant en la possibilitat de destinar una part dels recursos de l’Escola a on ens proposi el Health Bureau.
Pensem que això seria una solució satisfactòria.

Com podeu apreciar, no es únicament la necessitat d’obtenir recursos, gestionar-los des de Barcelona, desplaçar-nos a Etiopia i portar a terme l’activitat mèdica a Mekelle, si no que hem d’estar atents a que tot es faci correctament. Això és el que vol Proyecto Visión.
Rebeu una calorosa salutació i us agraïm la confiança que ens teniu.


Julio de la Cámara
Proyecto Visión