CARTA SOCIS HOSPITAL DE QUIHA SETEMBRE 2011

Barcelona setembre de 2011


Per els socis i amics de Proyecto Visión

Benvolguts,

Des de Proyecto Visión (P.V.) tenim el plaer de enviar-vos aquesta carta per explicar-vos que el passat dia tres de juliol varem inaugurar el nou hospital d’oftalmologia en el poble de Quiha, situat al costat de l’escola d’ OMA’s (Ophtalmic Medical Assistant) la qual també va ser construïda i subvencionada per nosaltres.

La construcció de l’hospital es un objectiu més de servei al poble etíop que hem assolit entre tots.

Volem explicar-vos amb detall alguns aspectes d’aquest acte:
La celebració: Un grup d’oftalmòlegs van arribar a la St. Louise Eye Clinic
15 dies abans de la inauguració. Es van preocupar al veure tot el que quedava per fer, però l’esforç final va ser espectacular !Hi havia com a 50 persones treballant tot el dia! I es va aconseguir acabar el dia previst.

El més apassionant va ser, veure com dues ONG’s, l’anglesa Vision Aid Overseas (VAO) i l’americana , Himalaya Cataracts Project, treballaven en les seves respectives àrees, l’òptica i la dotació d’instrumental (microscopis quirúrgics) per tal que tot estigués a punt el dia de la inauguració. Aclarim que P.V. d’acord amb VAO, va reservar, en el seu moment, un espai per a òptica en el hospital. Aquesta ONG farà una aportació decisiva a la salut ocular del Tigray.
Va arribar el dia i els empleats de l’hospital vell, varen guarnir el nou de forma creativa i alegra, va ser una gran festa.

Hi van assistir moltes personalitats i tothom es va emocionar i va estar molt content. Va venir un representant de l’ Embajada Española, alcaldes de Quiha i Mekelle, consellers de Sanitat del Tigray Health Bureau, l’Angel Olaran etc.....

En aquests mateix acte es van graduar uns altres 10 OMA’s (8ª promoció).

El camí per arribar fins aquí: Ha estat dur i se’ns ha demanat moltes dosis de paciència, a vegades de desànim i certa desconfiança. Varem tenir problemes en l’adquisició de ciment i els preus dels materials de construcció és varen quadruplicar. La crisis econòmica també ens va afectar, però finalment l’Hospital s’ha construït i ha quedat preciós. Potser, el conjunt format per l’escola i l’Hospital és únic a Àfrica. Podeu accedir a la web de Proyecto Visión (www.proyectovision.org) per tal de veure el video i les fotos.


Missió actual: L’endemà de la inauguració, l’hospital va començar a funcionar al complet. El Dr. Tilahun i els seus col•laboradors, emocionats, varen donar les gracies moltes vegades a P.V. !Quedava palesa la seva necessitat!


Moltes gràcies a tots els col•laboradors, donants i amics de Proyecto Visión
També us comuniquem que el 2 d’octubre aniran a Mekelle el 5è equip de l’any 2011 i esperem que aquesta tardor encara hi aniran dos equips més.

Els quatre equips anteriors varen treballar visitant i operant. Es van realitzar unes 650 intervencions i es van visitar uns 1800 pacients.

El cirurgià de cataractes Berhanu Mekonen, que treballa a la Ste. Louise Eye Clinic opera regularment sota l’atenció de metges espanyols i esperem que ben aviat ho faci de normalment i de manera continuada. Uns altres dos cirurgians de cataractes formats a la nostra escola, operen regularment a l’Hospital de Quiha.

Continuem amb la nostra idea de formar personal nadiu.

Una altra vegada gràcies a tots.
Proyecto Visión